Prima pagină > Politica > A murit Ion Diaconescu!

A murit Ion Diaconescu!


Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat marti seara, la varsta de 94 de ani, anunta Mediafax.

Odihna cea vesnica da-i lui Doamne si lumina cea fara de sfarsit, sa-i straluceasca, sa-l odineasca in Pace!

ACTUALIZARE:  Redau mai jos declaratia presedintelui PNTCD, Victor Ciorbea:

“ Ce pot să mai fac Dragul Meu? …Mai am o bucaţică de suflet şi sunt gata să v-o dau, numai să aduceţi partidul unde trebuie! “

…PNŢCD anunţă cu durere încetarea din viaţă a lui Ion Diaconescu, ultimul Patriarh al ţărăniştilor, care a marcat în mod decisiv viaţa politică a ţării noastre.

El se alatură unui veritabil Panteon ţărănist ce reuneşte sus, în ceruri acum, nişte personalităţi fără de care democraţia în România nu poate fi concepută: Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu si Ion Raţiu.

Asa cum in perioada interbelica Iuliu Maniu si Ion Mihalache si-au impresionat contemporanii prin intransigenta lor morala, dupa 1989, Ion Diaconescu a deschis alaturi de Corneliu Coposu , perspectiva asupra unui alt mod de a face politica prin discretie, eleganta, umor bine temperat si credinta in viitorul tarii.

Aceasta credinta a fost legata de misiunea unica investita si incredintata PNTCD, partidul care se confunda cu viata sa.

Pentru P.N.T.C.D. Ion Diaconescu a facut 17 ani de temnita, presarati prin toate colturile tarii.

Cele mai sinistre experiente, cum au fost cele de la Aiud , minele de plumb din Maramures (unde a si contactat boala care l-a urmarit toata viata), Ramnicu- Sarat, domiciliul obligatoriu din comuna Rubla, au fost depasite, sublimate si transfigurate de catre Presedintele Onoarei noastre, printr-un omenesc plin de umor si candoare, in fond cel mai potrivit remediu pentru o perioada marcata de mineriade, ura si resentimente.

Fostul absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, reface PNT-ul alaturi de Corneliu Coposu dupa Revolutie, marcand cele mai faste momente ale sale din postura de Presedinte al P.N.T.C.D, Presedinte al C.D.R. si Presedinte al Camerei Deputatilor.
In toate aceste ipostaze Ion Diaconescu ne-a lasat mostenirea sa cea mai importanta, cea a unui om politic descins parca din alte vremi, liber de frustrari, ce inducea prin simpla sa prezenta liniste, pace si calm…in fond, cateva elemente de negasit acum in spatiul public.

Nu cu mult timp inainte de a trece la cele vesnice mi-a spus cat de mult si-ar dori sa vada partidul sau de suflet revenit in politica activa.

Ma gaseam in sufrageria sa, alaturi de nepotul domniei sale, domnul Gheorghe Marinescu, atunci cand mi-a spus: “Ce pot sa mai fac Dragul Meu? …Mai am o bucatica de suflet si sunt gata sa v-o dau, numai sa aduceti partidul unde trebuie! “

Continua in felul sau testamentul politic lasat lui, in directa decendenta, de catre Iuliu Maniu si Corneliu Coposu.

Intr-un moment atat de greu pentru noi, as vrea sa mi-l inchipui pe Ion Diaconescu fericit. Si-a implinit destinul jalonand reantoarcerea tarii spre mai bine.
Dumnezeu sa il odihneasca !

Condoleante familiei indurerate , tuturor taranistilor si romanilor pe care Ion Diaconescu i-a reprezentat cu onoare, demnitate si discretie.

Victor Ciorbea
Presedinte al PNTCD

11 X 2011

Reclame
Categorii:Politica
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: