Prima pagină > Eveniment, Istorie, Politica > Alegeri parlamentare 2012.Iarna neputinţei noastre

Alegeri parlamentare 2012.Iarna neputinţei noastre


Nu puteam să nu scriu câteva rânduri despre alegerile de duminica viitoare. Deşi nu-mi face plăcere deloc.  Nici nu o să folosesc cuvintele mele, redau un pasaj dintr-un articol al lui Tolontan:

<<Președintele a dovedit că se îngrijește doar de aparența ”arhitecturii formale a edificiului democratic”, timp în care, observă istoricul( Lucian Boia n.a.), a fost nepăsător la esența acestuia, adăugîndu-și putere după putere și rețea după rețea. Traian Băsescu a stricat regulile în ani, iar adversarii săi, în frunte cu Victor Ponta, au făcut-o în luni, de aici reacția europeană. Ambele tabere au cerut succesiv arbitraj străin, o altă meteahnă națională.

……..

Se mizează pe ură și pe teamă. USL îndeamnă la vot de frica ”perpetuării regimului Băsescu”, ARD, de frica ”venirii la putere a neo, cripto, mega comuniștilor”. Ambele blocuri politice promit că verdictul de duminică e vital și strecoară oamenilor sentimentul că participă la o miză dramatică. Cum ar veni, România se va elibera sau se va duce naibii. Va rămîne în Europa sau se va rostogoli în stepele istorice.

De cînd am început să votăm, la începutul anilor 90, mereu ni s-a spus că aceasta este runda decisivă și că dacă nu votăm într-un anume fel, praful se va alege de țărișoara noastră! Împotriva lui Iliescu, pentru Iliescu și împotriva lui Vadim, pentru Constantinescu, împotriva lui Năstase și pentru Băsescu și tot așa… la infinit tot așa… pentru ca să descoperim că, vorba lui Boia, lucrurile nu se schimbă în secole, darămite într-o ”crucială zi de vot”.

Voi merge la vot duminică, dar voi merge nu mînat de misiunea istorică ironizată de Lucian Boia de ”a-i rade pe ceilalți”.>>

Lămuritor, nu-i aşa? Restul articolului aici. Cu mici excepţii, dar mici, mici de tot, o să avem un Parlament de toată jena. Până la urmă este oglinda societăţii româneşti. Ăştia suntem şi ăştia defilăm. Când vom face progrese ca societate putem spera la mai mult şi de la Parlament.

ACTUALIZARE: Pentru toţi cei care se află în străinătate şi vor să meargă la vot (îndemnul meu este să mergeţi cât mai mulţi), aici găsiţi lista cu secţiile de votare din străinătate, precum şi adresele lor.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: