10 Mai


Astăzi sărbătorim Ziua Independenței! Această zi ar trebui să fie Ziua Națională a României, după cum susțineam într-un articol mai vechi.  Înainte de venirea comuniștilor la putere, așa stăteau lucrurile. Nu era o lume perfectă România interbelică, nici pe departe, deși uneori așa s-a lăsat impresia, dar cu siguranță era o lume mult mai  normală decât zăpăceala de azi. După așa-zisa Revoluție din 1989, neocom-ii lui Iliescu au fixat ca zi națională 1 Decembrie, odată ca să estompeze importanța monarhiei în dezvoltarea României și apoi pentru a zgândări orgoliile naționaliste ale transilvănenilor. A nu se uita și montajul de la Târgu Mureș din martie 1990, opera securiștilor iliescieni, făcut pentru a justifica crearea noii structuri a Securității pe stil nou, numită SRI. Ce a urmat știm prea bine.

10 Mai ne-a dat Domn, Țară și Regat! Dezvoltarea României și creșterea prestigiului său pe plan european și, de ce nu, mondial, s-a accelerat în perioada monarhiei. Ce a dat României republica?

PS: Fără a lua în seamă avantajele de a avea Ziua Națională într-un anotimp cald, alta ar fi și participarea populară. Părerea mea!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: