Prima pagină > Foto, Internet și IT, Social > O adevărată ”ocazie”!

O adevărată ”ocazie”!


Pe vremuri era ”Academia Cațavencu”, acum nici aia  nu mai e, că sunt trei: redactorii s-au împărțit între cei care țineau cu Băsescu, cei care erau împotriva lui și, probabil, indecișii au fost dați afară de cei din primele două categorii, nemulțumiți de încetineala decizională a celor din urmă. În fine, pe vremuri AC se uita prin diferitele ziare de pe la noi și ne arăta niște ”opere de artă” în materie de anunțuri de la ”Mica  publicitate”. Să mori de râs, nu alta, din păcate era de plâns, căci anunțurile erau pe bune. În mod cu totul întâmplător am dat peste acest anunț, publicat pe un site italian foarte popular, www.subito.it  Nu știu pentru cât timp linkul va fi valabil, așa că profitați cât mai repede. Încerc să traduc textul anunțului din italiană:

Vechi conac, fostă rezidență a contelui de Montecristo. Construit pe stâncă solidă nisipos-bazaltică, pe un fond euforic, constituie un prim exemplu de arhitectură merovingiană în  Saxonia Inferioară din Essexul de Sud. Numeroasele fresce istorico-geografice descriu scene de mulgere în salonul principal, ceea ce îl ridică la standardul de ruină de interes istoric. A fost restructurat în primii ani ai secolului trecut de către cunoscutul arhitect Matteo Di Carmaggione Da Ventura. Contribuția sa se vede mai ales în zona sud-orientală a clădirii, unde, printre capiteluri neo-romanice și impresionante ghipsuri de factură fantastică și concentrație mistică, se respiră aerul unui ambient curat, cu rotunjimi bine echilibrate.

Dormitoarele clădirii au fost amenajate de cavalerul Antonio Esteban Franco Miranda da Cerignola, un amic al lui Di Carmaggione. Puternica lui amprentă lemnoasă configurează într-adevăr un ambient stejăresc-târziu, constituit în principal din mobilier vechi din lemn de cal.

Fantastică este pivnița, aflată la demisol, ideală pentru învechirea vinurilor, unde și astăzi se mai găsesc resturile unor prestigioase colecții medievale de băuturi de cidru și mirt de sezon. 

Ideal ca prima casă sau ca următoarea.

În fine, traducerea mea poate lasă de dorit. Ideal ar fi să citiți textul original în italiană. Clădirea din anunț se mai zice că ar fi în provincia Rovigo, localitatea Fiesso-Umbertiano. Conform wikipedia, cel mai înalt punct din provincia Rovigo se află la 6 metri deasupra mării, iar ce se vede în imagine cu turnul/conac de vânzare sugerează cu totul altceva. Prețul? O  nimica toată, 666 666 €. Ocazie, ce mai!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: