Prima pagină > Auto, Ciclism, Foto, Politica, Social > Monumentul prostiei românești pe meleaguri sălăjene

Monumentul prostiei românești pe meleaguri sălăjene


Am lipsit din Italia mai bine de două săptămâni. Am pierdut un eveniment important, vizita ambasadoarei României în Italia la Villafranca di Verona, Excelența Sa Dna Dana-Manuela Constantinescu, precum și sărbătorile legate de sărbătoarea Sf. Petru și Pavel, hramul bisericii majore din oraș. Am pierdut și ”înscăunarea” primului consilier local străin din oraș, românul nostru Cătălin Mustățea. Cât de ”al nostru” va rămâne depinde de noi, dar mai ales de el.

Așadar, România, Sălaj, Valcău. Fain cum numa´ la noi poate fi! Acasă, ca acasă: muncă,  distracție, mici, nunți, apă, cald, sapă, vie, deal, ștrand,  post, ploaie, grătare, necazuri, vin, iarbă, bere, fotbal, vecini,  biserică, stress, bucurii, neamuri, omenie, nesimțire, muzică bună și, din păcate, pe alocuri manele. Deci cam ca-n Italia. Printre lucrurile care m-au scos din sărite este însă noua intersecție a drumului DN1H Zalău-Aleșd, intersecție ce se găsește în Nușfalău și pe care o puteți vedea în imaginile de mai jos. Probabil doar cei care cunosc locul știu cât poate fi de enervantă noua soluție pentru acest nod rutier. Ca o statistică neprofesionistă, făcută de mine cu ajutorul câtorva beri băute pe o terasă lângă locul cu pricina (evident că n-am băut berile singur, nu dau nume), pot să vă spun că doar 70% din participanții la trafic respectă (cu mari inconveniente, a se traduce multe înjurături) noile reguli. Ceilalți se descurcă cum pot. Că doar vorba aia: ”la tăți ni greu!„ . Toată lumea normală se aștepta ca în acel loc să apară un sens giratoriu care mulțumea pe toată lumea, ei nu, dăștepții de la Compania de Drumuri (bănuiesc), au decis că e mai bine așa: camioanele care circulă dinspre Zalău spre Oradea trebuie să dea prioritate   unui ștraf cu fân care vine dinspre Zăuan! ”Fluidizarea traficului” scrie pe panoul care ne spune cine plătește reabilitarea drumului și termenii de execuție. Despre ce fluidizare vorbim? Îmi aduc aminte, așa ca spectator de pe margine, că în ultima campanie electorală drumul cu pricina a fost folosit în disputa dintre candidați. Ca să avem o îndreptare a situației trebuie să așteptăm următoarea campanie electorală? Dacă da, atunci ”mulțumim din inimă Partidului!” Cum care? Vedeți vreo diferență?

Mulțumim lui Alin Bobic pentru fotografia de la întâlnirea cu amabasadoarea României.

Reclame
 1. Lorand
  6 iulie 2013 la 23:52

  hahaha…. Eu am fost acasa in perioada cand s-a „deschis nuoa intersectie”, loocuind chiar langa intersectie pot sa va povestesc multe si multe, dar cel mai urat lucru ce am vazut, chiar trebuie sa va povestesc; este ca incepand cu a doua seare dupa ce au intrat in vigoare noile reguli „asadar srada dinspre Simleu spre oradea a devenit sens unic, bieti oameni au facut cum zici tu „ce au putut” si mai treceau si prin interzis fiinca partea dinspre Oradea nu a fost semnalizata cu „tabla de INTAREA INTERZISA numai la interea in curba ceeace nu avea o vizibilitate foarte buna, deci cum spuneam lucru ce m-a enervat foarte rau este ca POLITIA RUTIERA s-a postat in parcare langa KIRALY si opreau masinile care intrau pe interzis facandu-i amenda la amaratii soferi RUSINEE… !!!!

  • 7 iulie 2013 la 0:37

   În mod normal, ar fi nevoie de o perioadă de acomodare cu situația nou creată, semnalizată ca atare: ”intersecție modificată” etc. Din păcate, la noi Poliția este un fel de apendice al Fiscului,cu rol de ajustare bugetară, adică ce nu e în stare să colecteze Statul din impozite normale, legale, firești, băgăm ”Organu” pă ei și pă mama lor, dăm amenzi într-o veselie, să aibă politicienii buget, să aibă de unde fura…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: